Zingende Facilitator?!

Op dinsdag 17 april stond ik met het Circulaire Economie Spel “Samen Rijk” op de Atlas Werkconferentie: Bouwen aan een gezonde en groene leefomgeving, tijdens het innovatie event voor de bouw en vastgoed van Building Holland in de RAI te Amsterdam. Het doel van de Atlas is dit jaar een verbinding maken met de duurzame gebouwde omgeving om samen te Bouwen aan een gezonde en groene leefomgeving. Bekijk eens de Atlas LeefomgevingAtlas Natuurlijk Kapitaal, Nationale EnergieAtlas, instrumenten in de Gids Gezonde leefomgeving en de Gezond OntwerpWijzer met super veel informatie en goede kaarten! Allen bevatten ze informatie en handelingsperspectieven om de leefomgeving groen en gezond in te richten.

Na de algemene opening waren er 6 parallelle workshops. We speelden een verkorte versie van het circulaire economie spel ‘Samen Rijk‘. In het spel leer je de basisprincipes kennen van de Circulaire Economie en ga je er zelf mee aan de slag. In deze verkorte versie was er minder aandacht voor de business modellen en marktwerking, maar was er wel ruimte om te onderzoeken hoe het werkt met drijfveren, cross sectorale samenwerking, barrières en transitieprocessen in het algemeen.

De deelnemers waren erg leuk en ze gingen er helemaal voor! Uiteraard kwamen er mooie uitkomsten uit. Als afgesproken heb ik de afronding van het spel zeer kort gehouden tijdens de workshops en de resultaten omgezet in een heus Atlas-lied o.l.v. 4 beroepsmuzikanten. We speelden voor alle aanwezigen!

Samen Rijk

Atlas Leefomgeving op locatie
Gezondheid en milieu informatie
Samenwerken aan een nieuwe dag
De toekomst brengt ons een frisse lach

R – Circulair, techniek en ethiek
Circulair, daarin zit muziek
Samen Rijk
Het is belangrijk
Willen we allemaal?
Ja echt massaal

Bioplastics als ‘t zand op is
Inkoop issues ‘n hindernis
Business modellen, draken en beren
Nieuwe markten en drijfveren

– R –

Insekt-bewust inhoud/vorm ‘n schoen
Het is een kwestie van gewoon doen
Kom met ons mee op deze droomreis
Fouten en vondsten, leer stapsgewijs

– R –

CO2 in mousserende wijn
Grondstoffen-slacht, het kan niet zijn
Keten-samen-werking, transitie
Zonder ú, kan zoiets nie(t)

– R –
Het publiek was gelukkig erg enthousiast. Faciliteren, improviseren en zingen, wat een mooie dag! Ik hoor wel dat ik zenuwachtig was, maar het was ook gaaf! Nieuwsgierig? Aleksandr Stommels heeft het gefilmd en het staat op Facebook!