WeReMake

Early adopters werken met gebruikte materialen in hun ontwerpen en in hun kunst, maar de circulaire economie is nog lang niet een gewoonte bij bedrijven en mensen thuis. Als we willen bewegen van de lineaire economie naar de circulaire economie, kun je er gif op innemen, dat de Maker Movement een groeiende sector is: zelf maken, repareren en opwaarderen. Daarom: we re-make!

WeReMake is een groeiende community voor makers die de waarde zien in gebruikte materialen. In 2012 is het begin gemaakt van de community: het idee was CrowdBuilding. Indertijd met het doel te helpen sneller de juiste materialen te vinden. Gebrek aan creativiteit is er namelijk niet bij ontwerpers en makers thuis! De CrowdBuildingSite en de WasteApp hebben als doel om de gebruikte materialen en informatie over deze materialen makkelijker beschikbaar te maken voor hergebruik.Om het oorspronkelijke idee van WeReMake en de community beter te begrijpen, kun je de eerste ideeën en de customer journey lezen: het verhaal van Jan, een gebruiker in 2020.

De basis werkt in principe zoals MarktPlaats. Op de site WeReMake vind je ontwerpers en hun webshops, een kaart waar materialen en designs zijn te vinden en nieuws rondom activiteiten van de community. Alles om de materialen stromen te verbinden. Eerlijkheid gebied te zeggen dat onze community op Facebook al aardige vormen aanneemt en meer up to date is dan de site. We organiseren activiteiten voor de upcycling designers om hen in de spotlights te zetten. De doorontwikkeling van WeReMake.com samen met de community is een nog te maken stap.

 

Gezocht

  • Meer upcycling ontwerpers: de echte pioniers om onze community te versterken! Zij inspireren anderen ook weer om ook met hergebruik van materialen te ontwerpen en te maken.
  • Ontwikkelaar voor de WasteApp. Iemand die interesse heeft in de Structure Sensor en met kennis van het bouwen van Apps het leuk vindt om (samen met een klein team) 3D scans te vertalen naar bruikbare informatie voor ontwerpers.
  • Een specialist die geïnteresseerd is in certificering en kwaliteitsmanagement voor hergebruikte materialen.
  • Een specialist die geïnteresseerd is in juridische aspecten.