WeReMake in blockchain. Wiskundige gezocht!

Er zijn vele overwegingen te maken op weg naar een circulaire economie. Met een beurs kreeg ik de mogelijkheid om WeReMake op te zetten.

Vrij snel ben ik aan de slag gegaan met een verdienmodel voor WeReMake (een peer-to-peer-marktplatform

voor het verkopen van gebruikte materialen en ontwerpen die gemaakt zijn met gebruikte materialen). Alleen… het voelt niet goed, het voelt vreemd. Waarom zou dit een groot bedrijf moeten worden? Omdat je wil dat je ontwerpers een groot publiek krijgen! Dat er meer afval gebruikt wordt in ontwerpen! En je wil voldoende massa om de volgende investering te kunnen maken.

Maar dan nog… Waarom zou je als ontwerper (een vak waar je doorgaans niet mee verdient wat je zou moeten verdienen) ook nog 4 – 15% moeten afdragen aan een website waarop je je spullen verkoopt? Ik wil liever samenwerken met de ontwerpers en nu investeren, sneller groeien en het doel van “Waste is geweest” sneller bereiken! Een alternatief is het geheel om te zetten in een BlockChain.

Bij 040Lab is er een vacature momenteel voor een Wiskundige die aan de slag wil met BlockChain. Één van de casussen is WeReMake. Welke held wil wel?!