Samen Smeden. Verbinden en matchen. Mensen of ideeën, ik kan het niet laten!

 

Mission Connect (1 uur) 

Ideaal voor netwerk bijeenkomsten! Op creatieve wijze faciliteer ik ontmoeting en betekenisvolle verbinding, zodat je echt weet wat je aan elkaar hebt. Onderdelen zijn:

  1. “Ikigai” in het kort (waar ga jij zelf voor in het kort – richting de elevator pitch – 5 min)
  2. “De landkaart” (zodat je de mensen ontmoet die bij jou in de buurt wonen – 10 min)
  3. “Link en ink” ringen (speeddaten met een frisse blik en met veel plezier – 15 min) 
  4. “Poster Dialogen” (verdieping van de onderwerpen tijdens de borrel – uitloop)

(Als de bijeenkomst langer duurt dan een uur, kan ik u op aanvraag een kunstzinnige afsluiting in gedicht, tekening of lied van uw bijeenkomst leveren)

 

Inspraak trajecten 

Het voelen van eigenaarschap is één van de belangrijkste aspecten om zaken voor elkaar te krijgen. Daarom zetten veel aanjagers inspraak trajecten in. Ik zet Design Thinking in en heb aandacht voor alle input en weet dat te combineren tot een coherent resultaat waarin iedereen zijn of haar idee herkent. De juiste vragen stellen en verwachtingen managen is van groot belang én onderschat de waarde van goede catering niet! Een vruchtbare en gezellige middag of avond maakt dat mensen zich op hun gemak voelen en ook vaker terug willen komen. En dat is precies wat nodig is: mensen blijvend betrekken.

 

Interactieve lezingen

Ispiratie begint bij een goed verhaal. Het maakt wat los, het raakt. Het begint vaak met een onderwerp dat ons allemaal bezig houdt of wellicht nog niet genoeg: een (maatschappelijk) probleem of intern probleem. Met een wetenschappelijke achtergrond, verdiep ik me makkelijk in wetenschappelijke artikelen. Goede bronnen en een degelijke voorbereiding zijn van essentieel belang bij een lezing. De kracht ligt in het omdraaien van een probleem naar kansen. Wat gaat er al wel goed? Wat zijn goede voorbeelden? Welke pioniers en welke juweeltjes lopen er in het wild rond om in ons verhaal gevangen te worden? Met welke ideeën en kansen kan het publiek zelf aan de slag?

 

Zie ook serious games en Lezing insectensterfte.

Wil je meer weten? Neem gerust contact op.