Spelen is serieuze business en is een handig middel als 1e Hulp bij Innoveren. Waarom?

Spelen is experimenteren, fouten maken mag! Dat is juist goed, want daar leer je van. Je probeert dingen uit, werkt op hele andere manieren samen en mag gekke, bijzondere en innovatieve ideeën inbrengen. Het maakt verandering leuk!

Mensen komen letterlijk in beweging, en ongemerkt verandert de mindset van je klanten of je medewerkers en daarmee ook van je onderneming. Daarnaast is het, zoals het bij een cursus ook goed is om de theorie af te wisselen met energizers, goed voor je brein.

Je kunt het natuurlijk in-company spelen, maar hoe gaaf is een Serious Game als bedrijfsuitje? Dat kan! Ik organiseer een dag op maat vanaf 10 deelnemers in een bepaald thema. Je krijgt hiervoor: een excursie waarbij de locatie aansluit op het thema, een heerlijke lunch, een serious game en een borrel. Lees meer op de site Samen Rijk  of in het nieuwsbericht over het Circulair Bedrijfsuitje.
Spellen:
 • Het circulaire economie spel: Samen Rijk
  (website) (beschrijving pdf)
  Serious game voor eerste kennismaking met Circulaire Economie. Het richt zich met name op het sociale aspect van CE. Het spel is een simulatie met invloeden van Catan en Pictionary. Je gaat de vloer op met teams van 3 personen en je bent de nieuwe directie van een bedrijf. Enkel… de vorige directie heeft een lineair economische en onduurzame puinhoop achtergelaten! Aan de deelnemers om het beter te doen!

  • Samen Rijk – Het circulaire economie spel kort (1 uur)
  • Samen Rijk – Het circulaire economie spel lang (2,5 uur)
  • Samen Rijk – Het circulaire economie bedrijfsuitje halve dag
  • Samen Rijk – Het circulaire economie bedrijfsuitje hele dag
  • Vervolgtraject (maatwerk naar visie, doelstellingen, strategie, faciliteren van betrokkenheid naar actie!)

 • Vertrouwen in de Bouw
  (in ontwikkeling, bouwteams gaan aan de slag met hun kernactiviteiten en bestuderen de impact van hun beslissingen en manier van werken op het gebied van samenwerking, vertrouwen, circulaire economie en duurzaamheid)

Wil je meer weten? Neem gerust contact op.