TalentCaching

Plezier in Netwerken

GeoCaching kennen de meeste mensen wel: puzzels oplossen om aanwijzingen te verkrijgen waar dé schat verstopt is, op de meest gave plekken . Maar wat als de schat in de mensen zelf zit? Hoe vind je die dan? Dat is precies waar TalentCaching over gaat.

In de 4 fases van het spel – Introspectie, Exploratie, Actie en Reflectie – vind je schatten in jezelf en in andere deelnemers van het evenement.

De eerste keer speelde ik het bij het IHBV op de HB ondernemersdagen. De voorloper van dit spel deed het het jaar ervoor zo goed dat het verzoek kwam om het netwerkspel aan het begin te spelen van de dag. Immers, als je elkaar al wat beter kent en lol hebt gemaakt samen, dan kan de rest van de dag niet meer stuk! Reacties dit jaar (2019) waren:

“Er ontstonden meteen mooie gesprekken die echt ergens over gingen.”

“Er zijn leuke verbindingen ontstaan, wat goed dat we de tijd kregen aan het begin van de dag!”

“Het mocht nog wel langer duren!”

“Je hebt goud in handen!”

“Wat heerlijk om de dag zo speels te starten. De sfeer zit er meteen goed in!”

Het spel bestaat uit 15 deelspellen, zodat het leuk is voor iedereen, zelfs als je verlegen bent! Je kunt ze nooit allemaal spelen op een evenement – daar zou je een hele dag voor nodig hebben – dus deelnemers kiezen op dat moment waar ze het meest zin in hebben.

De deelspellen gaan in op de reden waarom je er vandaag bent op het evenement, talenten, expertise, interesses, intelligentie soorten, geluk, jouw bedrijf of organisatie, complimenten, deep listening en open vragen, theater, uitdagingen en natuurlijk de SDG’s!

De 17 sustainable development goals (SDGs) als deelspel, maken TalentCaching ook zeer geschikt als netwerkspel voor uw ‘groene’ evenement: mensen weten elkaar te vinden op dat aspect van duurzaamheid dat hen het meest bezig houdt en gaan er samen mee aan de slag! Ik kan het niet laten: duurzaamheid met een lach!