Speel Mee in de Week van de Circulaire Economie

Tijdens de Week van de Circulaire Economie organiseer ik samen met Jean-Paul Close van de Sustainocraten (initiatieven: AiREAS, FRE2SH, COS3I en School of Talents) een workshop op 19 januari: Circulaire Eco-City. Ideaal voor ondernemers,  werknemers van grote en kleine bedrijven en de overheid die eens in de circulaire economie willen duiken.

Oefen het circulair-economie-denken door theorie (ochtend) uit te proberen in een spel (middag) als ondernemers op zoek naar nieuwe business modellen.

#Serious gaming #Nieuwe stadsdynamiek.

Workshop circulaire eco-city

We gaan in op vragen als: Hoe werkt dit? Hoe kunnen we daar als bedrijf of overheid voordeel uit halen? Hoe werkt dit economisch of via andere waardemodellen? Wat voor werkgelegenheid ontstaat er? Wat voor effect heeft het op onze leefomgeving? 

De locatie van de workshop is FRE2SH, het inspirerende circulaire samenwerkingsinitiatief van de Stad van Morgen waarin een 20 tal pioniers samenwerken.

Programma:

09:30 kennismaking, Jean-Paul Close neemt je mee in de theorie. Wat is een circulaire economie, waarom is deze zo actueel en belangrijk? Maak kennis met voorbeelden en de kracht van samenwerking.

12:00 lunch: in de stad geproduceerd (zonder pesticiden) kwaliteit voedsel.

13:00 Samen Rijk: het circulaire economie spel van Creation2Creation. Oefen het circulair-economie-denken door de theorie uit te proberen in een spel waarin je je eigen onderneming (een waar je werkt of een die we je aanreiken) hebt. Je speelt in teamverband met een diversiteit aan uitdagingen: draken van gebeurtenissen, interactie met andere teams en de nodige beren op de weg. Op speelse wijze komen vanzelf inzichten naar boven, blijken nieuwe ideeën praktisch uitvoerbaar en gaan samenwerkingen werken!

16:00 afronding met borrel

 

Datum: 19 januari                        Locatie: FRE2SH – Veemgebouw 5e verdieping

Kosten: 150€ per persoon (ex btw)
– vroege vogels die vóór 31.12.2017 aanmelden én betalen doen mee voor 99€ (ex btw).

Schrijf je snel in, het aantal plaatsen is beperkt.