over nicole icoon

Hallo, mijn naam is Nicole Segers en ik woon en werk in Eindhoven. Je kunt me herkennen aan mijn lach. Het is zelfs mijn bijnaam geweest: de Lach! Hij schijnt nogal bijzonder en aanstekelijk te zijn. 

Ik ben sinds 2016 fulltime actief in mijn onderneming: Creation2Creation ofwel van creatie naar creatie. Ik start graag iets nieuws. Creativiteit, positiviteit en duurzaamheid zijn de rode draad in mijn leven.

Ik hou van ontwerpen en ontwikkelen voor de toekomst! Innovatie* is mooi en brengt een hoop mooie veranderingen met zich mee. Daarbij is het belangrijk dat iedereen aan boord is. Wil je experimenteren? Ik help graag!

Duurzaamheid met een lach, want daarmee kom je in beweging – letterlijk en figuurlijk. Ik heb er de formule HahaVLOT voor gemaakt, we willen immers HahaVLOT de transitie door, nietwaar? Een lach op jouw gezicht verschijnt bij:

 • V: Verwondering (natuur, wetenschap en kunst –  verwonderen gaat uit van respect en waardering, opgaan in het onderwerp – het eerste zaadje wat verandering mogelijk maakt),
 • L: Liefde (verbinden, inclusie, ontroering en samenwerken),
 • O: Ontspanning (gemak, genieten, laagdrempelig),
 • T: (gepaste) Trots (creativiteit, eigenaarschap, doorzettingsvermogen en lef) en natuurlijk
 • Haha: Humor (ontladen en lol: positieve associaties en meer luchtigheid voor een belangrijk, beladen en complex onderwerp).

Bovenstaand is de basis in mijn ontwerpwerk van o.a. serious games (samen spelen, maar wel met een serieus doel: deelnemers komen letterlijk èn figuurlijk in beweging). Zo heb ik Samen Rijk als bedrijfsuitje (over Circulaire Economie in actie) en CircuGame (Circulaire Economie voor bouwprofessionals), TalentCaching (netwerken (online en offline) maar dan met meer plezier en diepgang), Het Groene Geheim (origineel voor kinderen ontworpen) en creatieve sessies voor strategie en betrokkenheid op maat. 

Wat zet ik daarvoor in? Een diepe interesse in de psychologie rondom duurzaamheid, verandering en het genereren van beweging. Ik hou gewoon van mensen, steek de vonk aan of wakker het vuur aan bij alle betrokkenen en daarna gebeurt er meer dan je voor mogelijk hield. Dromen? Die worden zo de nieuwe realiteit!

* Innovatie heeft alleen zin als het een duurzame innovatie is, want als het bijdraagt aan vervuiling van onze planeet, dan zal de innovatie maar een kort leven hebben en heeft het geen zin erin te investeren.

Mocht je me eerst willen leren kennen en/of heb je behoefte aan een fijn gesprek met iemand die net als jij die transitie wil versnellen richting een duurzame samenleving, kijk dan bij de Klimaat Hotline voor meer informatie of maak meteen een afspraak.

Handleiding voor Nicole

 • Hoe beter en dieper jij je vragen weet te stellen en antwoord geeft op mijn vragen, hoe meer je mij triggert en hoe mooier en effectiever het ontwerp uiteindelijk is.
 • Ik hou van afwisseling en nieuw. Ik ontwerp voor mensen die met mensen werken, mensen die beweging willen brengen: de leiders van morgen. Graag speel ik mijn spellen max 2 keer, daarna is het aan jou. Met jouw feedback verbetert het spel. Als je nu nog aan het lezen bent, grote kans dat jij er één bent!
 • Antwoorden of ontwerpen op de verkeerde vraag, is zonde van onze tijd. Ik vraag dus door. Dat vergt soms ook openheid en lef van jou. Gelukkig ben ik zelf ook open en transparant, dat maakt het gemakkelijker. Wat je me toevertrouwt blijft uiteraard onder ons.
 • Diepgang is fijn. Ik denk graag door, zodat het op veel niveaus en dimensies klopt, liefst nog met de nodige humor. Ik kan me wel verliezen in perfectionistisch gedrag, zeker als ik teveel moet ‘dtp-en’. Met experimenten en nieuwe ontwikkelingen is dat natuurlijk niet zinnig. Als je perfectie (in die fase) niet belangrijk vindt, vertel me dat dan alsjeblieft. Dat helpt mij.
 • Ik heb een hoge energie en enthousiasme om mensen mee te nemen, maar die verschilt steeds per groep, kom ik achter. Een sessie of workshop is dus nooit hetzelfde.
 • Ik ben slechthorend en zie informatie die we delen graag ook in tekst, beeld of schema staan. Daar heb ik meer vertrouwen in.
 • Ik ga helemaal “aan” als het over de psychologie van transitie naar een duurzame samenleving gaat, het innerlijke kind, ruimte voor eigenaarschap of stewardship en cultuur in een bedrijf! Ik ben niet de coach voor teams, maar ik heb een heel fijn netwerk met mensen waar ik goed mee samenwerk!

Wil je eerst wat meer weten over mij? Kijk voor meer informatie op LinkedIn over Nicole Segers.

Anderen over mij:

Wat ik mooi vind aan jou is: je positiviteit die ik ervaar door je fantastische lach, creativiteit, liefde: je hebt een groot hart.

Nettie Wester van Game-Case

Jij hebt een intrinsieke motivatie voor een betere wereld en je weet daarvoor ook hele frisse aanpak en benaderingen te vinden om mensen in beweging te krijgen of zich bewust te worden.

Daarbij is jouw focus ook om dat speels en met een lach te doen. Je hebt de visie en het overzicht voor waar het naartoe gaat / zou moeten gaan, de creativiteit om dat ook te vertalen naar aanpak / spellen / werkmethodes om stappen in die richting te zetten.

Daarnaast heb je het optimisme en doorzettingsvermogen om ook de nodige weerstand het hoofd te bieden (met daarbij weer de creativiteit om oplossingen te vinden voor het oplossen / omzeilen van die weerstand)

Loes Vialle – Beeffective

Het meest opvallend aan jou is jouw bijzondere lach. Jij bent toegankelijk – jij laat mensen toe; zorgzaam en dienstbaar; en analytisch – brengt zaken goed onder woorden.

Geert Schols – Samen Een Innovatie