faciliteren

Zijn jullie future proof? Komen jullie tot een visie? Leidt de visie naar een strategie en concrete acties?

Het is van belang – zeker bij duurzaamheid en dat is een breed begrip – dat we de verschillende meningen van betrokkenen zien, horen en de ruimte geven. De boel komt alleen in beweging als mensen intrinsiek gemotiveerd zijn en zich gezien voelen: het is leuk, gemakkelijk en men voelt zich eigenaar van het idee wat er ligt/komt, men voelt zich trots en heeft plezier: de Lach in actie!

Daar zet ik een enorme dosis creativiteit voor in bij het faciliteren van groepen en liefst met visuele ondersteuning. Samen smeden, verbinden en matchen: mensen of ideeën, ik kan het niet laten! Ik werk graag van persoon (passie, talenten, rollen) naar groep (visie, strategie en actie!) en weer terug, zodat iedereen erbij betrokken is.

Ik ben nieuwsgierig en wil meer weten!” Dat kan! Mail, maak een afspraak of WhatsApp (dat is het snelst, zie icoon onderaan de pagina).

Nicole is een kei in het begeleiden van teams. Een workshop door Nicole betekent werk aan de winkel. Ze houdt de vaart erin zonder dat je als deelnemers in de gaten hebt dat er meters gemaakt worden. Maar dat is wel anders aan het eind. Dan staan de businessplannen te pronken op de flipovers. Dat komt door haar intelligentie en goede voorbereiding. – Jacques Giesbertz (buzzychain, net anders werken)

Strategie Duurzaam Van hoge abstractie tot concrete acties! Lekker heen en weer met dromen, visies, doelstellingen, analyses, strategieën, creatieve stappen en actie! The Natural Step heeft een heerlijke methode ontwikkeld om écht naar 100% duurzaamheid te gaan. Daar is lef en doorzettingsvermogen voor nodig, maar dan heb je wel kwaliteit. Zo deed ik een sessie met het Centrum Ondergronds Bouwen. Één van de facilitators die ik begeleid had zei: “Ik had hoge verwachtingen, maar die zijn overtroffen.”
Sleutelwoorden: duurzaamheid, strategie, milieu, universele behoeften, doelstellingen, korte en lange termijn planning.

Mission Connect (1 uur)  Ideaal voor netwerk bijeenkomsten tijdens de borrel of voorafgaand aan de borrel! Op creatieve wijze faciliteer ik ontmoeting en betekenisvolle verbinding, zodat je echt weet wat je aan elkaar hebt. Onderdelen zijn “Ikigai”, “De landkaart”, “Link en ink” ringen en  “Poster Dialogen”.

Inspraak trajecten (op maat) Aanjagers zetten vaak inspraaktrajecten in zodat betrokkenen werkelijk aanhaken. Ik heb veel ervaring met interactieve sessies, inspraak trajecten op het gebied van ruimtelijke ontwikkeling. Design Thinking helpt me alle input te combineren tot een coherent resultaat waarin iedereen zijn of haar idee herkent. De juiste vragen stellen en verwachtingen managen is van groot belang én onderschat de waarde van goede catering niet! Een vruchtbare en gezellige middag of avond maakt dat mensen zich op hun gemak voelen en ook vaker terug willen komen. En dat is precies wat nodig is: mensen blijvend betrekken.

Interactieve lezingen (45 min) Inspiratie begint bij een goed verhaal. Het maakt wat los, het raakt. Het begint vaak met een onderwerp dat ons allemaal bezig houdt of wellicht nog niet genoeg: een (maatschappelijk) probleem of intern probleem. Met een wetenschappelijke achtergrond, verdiep ik me makkelijk in wetenschappelijke artikelen. Goede bronnen en een degelijke voorbereiding zijn van essentieel belang bij een lezing. De kracht ligt in het omdraaien van een probleem naar kansen. Wat gaat er al wel goed? Wat zijn goede voorbeelden? Welke pioniers en welke juweeltjes lopen er in het wild rond om in ons verhaal gevangen te worden? Met welke ideeën en kansen kan het publiek zelf aan de slag?

Zie ook serious games en Lezing insectensterfte.

Wil je meer weten? Neem gerust contact op.

presenteren en elkaar inspireren