Creëer je Held

Dingen maken met je handen is een manier van denken. Je gaat op in het maken en de tijd vliegt. Je begint met een idee en dat maak je. Wat je ziet geeft nieuwe inzichten en je verandert je idee. Je idee stuurt je handen weer. Ongemerkt creëer je een vorm die veel meer betekent dan dat wat je er bewust in hebt gestopt. Wat je maakt zegt veel over jou. De juiste vragen helpen je om de betekenis naar boven te halen. Het is een ideale manier om aan de slag te gaan en meer over jezelf te weten te komen. Het mooie is, dat je niet enkel jezelf leert kennen, maar ook de mensen om je heen! Een beeld en een verhaal blijven je bij: wat is er gemaakt en wat is het verhaal daarachter?

Proces

Iedereen neemt schilder-, teken-, knutselmaterialen en allerlei afgedankte zaken (klaar voor upcycling!) mee. Bij aanvang legt iedereen zijn/haar spullen op een grote tafel. De tafel is dan letterlijk bezaaid met de meest vreemde zaken! Iedereen mag alles gebruiken! Ik neem nog extra scharen, lijm en schilderspullen mee. We staan met ons allen rond de tafel en verwonderen ons om de materialen. De sfeer raakt heel open. Vervolgens leg ik de opgave uit.

In deze workshop staan 2 vragen centraal: wie is je held en waarom? De eerste vraag is de opdracht om iets (een 3D object) te maken met de meegebrachte materialen en zo te komen tot een beeld wat ‘alles’ zegt over jouw held. De tweede vraag stel ik tijdens en na het maken. Een held zegt veel over wat jij bewonderenswaard vindt. Via kleurenleer, vormleer en conceptdenken komen we bij onderwerpen als: Welke talenten zet jouw held in? Heb jij soortgelijke talenten? Deel je dezelfde passie? Wanneer heb je succes? Wat zijn jouw waarden?

Achtergrond 

Deze workshop is ontwikkeld voor de InnovatieKlas met als doel contact te maken met jouw missie en met elkaar. Om de Expeditie InnovatieKlas goed voorbereid te laten starten, gaan we de eerste 2 dagen van het hele traject ‘pionieren’, elkaar ont-moeten, vertrouwen, het team bouwen, waarnemen, warmte ervaren, delen en ontroeren. Verrassing is een belangrijk onderdeel in deze tweedaagse.

Mood

  • Pionier & Open-minded
  • Leergierig & Betrokken
  • Vanuit individuele passie en talenten aan de slag
  • MAKERmood!