Wat doet Creation2Creation?

Faciliteren

Samen Smeden. Verbinden en matchen. Ik kan het niet laten! Ik zet anderen graag in het zonnetje en in hun kracht. Ik hou van mensen en zie overal kansen om mensen bij elkaar te brengen die elkaar kunnen inspireren of versterken!

Inspraak trajecten

De juiste vragen stellen en verwachtingen managen is van groot belang én onderschat de waarde van catering niet! Een gezellige avond maakt dat mensen zich op hun gemak voelen en ook vaker terug willen komen.

Met design thinking is het vrij makkelijk om samen met de deelnemers ideeën en woorden om te zetten naar beelden en daarmee te helpen bij het uitdrukken van hun wensen en eisen. Het op de hoogte houden van de voortgang van het project, houdt de deelnemers vervolgens betrokken, ook na de interactieve sessies.

Ik heb ervaring met diverse inspraaktrajecten. Ik noem er een paar. Herinrichting rondom de veranderingen van de Zuid Willemsvaart te Den Bosch (wat willen bewoners met de binnenstad? 300 deelnemers bij de laatste sessie en veel inspiratie voor de ontwerper in spe verzameld). NatuurSpeelLeerTuinen (schoolplein vergroenen met vele educatieve elementen, samen met kinderen, leraren, ouders en omwonenden). Gebiedsontwikkeling in Zeeland, waarbij we voor de Gemeente aan de slag gingen met het ophalen en vertalen van de belangen van betrokken partijen en duurzaamheidsdoelstellingen naar mooie randvoorwaarden en een eerste aanzet voor een ontwerp.

Inspirerende evenementen en dagvoorzitterschap

Op maat gemaakte evenementen leveren veel op. Een brainstormsessie is leuk, maar het kan ook nét dat beetje extra zijn, zodat er nog meer uit de groep komt of dat het de groep nog meer brengt.

Innovatieve ideeën, awareness en nieuwe netwerkcontacten om interdisciplinair aan de slag te kunnen: “Mission Connect” bij de InnovatieKlas HAS Hogeschool, waarbij studenten aan de slag gingen met externen en samen nieuwe innovaties bedachten en uitwerkten.

Oplossing voor je probleem: creëer de situatie alsof je de oplossing al beleeft en genereer enthousiasme en betrokkenheid: bij Gave Dingen Doen is elke sessie speciaal vormgegeven voor het probleem van de pitcher die we helpen met een creatieve sessie.

 

Wil je meer weten? Neem gerust contact op.

Serious Games

Spelen is serieuze business. Het dient eigenlijk als een 1e Hulp bij Innoveren. Waarom?

Spelen is experimenteren, fouten maken mag! Dat is juist goed, want daar leer je van. Je probeert dingen uit, werkt op hele andere manieren samen en mag gekke, bijzondere en innovatieve ideeën inbrengen. Het maakt verandering leuk!

Mensen komen letterlijk in beweging, en ongemerkt verandert de mindset van je klanten of je medewerkers en daarmee ook van je onderneming. Daarnaast is het, zoals het bij een cursus ook goed is om de theorie af te wisselen met energizers, goed voor je brein.

Projecten
Bedrijfsuitje
Serious Game als bedrijfsuitje? Dat kan! Ik organiseer een dag op maat vanaf 10 deelnemers in een bepaald thema. Je krijgt hiervoor: een excursie waarbij de locatie aansluit op het thema, een heerlijke lunch, een serious game en een borrel. Lees meer op de site Samen Rijk  of in het nieuwsbericht over het Circulair Bedrijfsuitje.
Doe het zelf
Uiteraard kan ik ook een spel voor je ontwikkelen of je kunt bij een bestaand spel kiezen voor een  licentie, zodat je het zelf vaker kan spelen voor jouw klanten.
Serious Game
Basis
Serious Game
Premium
 Serious Game
Maatwerk
gebruik van het spel (C2C logo) v v v
updates n.a.v. feedback van gebruikers v v v
train de trainer sessie v v v
in company spelbegeleiding, meer invloed op ontwikkeling van het spel v v
huisstijl van jouw bedrijf v
aanpassingen speciaal voor jouw bedrijf v

 

Sleutelwoorden: kwartiermaker, change-maker, bruisend lab, agile, scrum, brainstorm, serious gaming, business development, events en festivals.

Wil je meer weten? Neem gerust contact op.

Lezingen

Goede ideeën gaan over kansen zien en verbinden. Hoe breng je die ideeën vervolgens over? Inspiratie begint bij een goed verhaal. Het maakt wat los, het raakt.

Het begint met een onderwerp dat ons allemaal bezig houdt of wellicht nog niet genoeg: een (maatschappelijk) probleem of intern probleem. Met een wetenschappelijke achtergrond, verdiep ik me makkelijk in wetenschappelijke artikelen. Goede bronnen en een degelijke voorbereiding zijn van essentieel belang bij een lezing.

Hoewel de problematiek de basis is, is de hoofdmoot in een lezing met name inspiratie. Wat gaat er al goed? Wat zijn goede voorbeelden? Welke pioniers en welke juweeltjes lopen er in het wild rond om in een verhaal gevangen te worden? Welke ideeën en kansen liggen er voor jullie?

Het kan een opwarmertje zijn om zelf aan de slag te gaan met kansen. Zie faciliteren of serious games.

Projecten

Wil je meer weten? Neem gerust contact op.

Specials

Sleutelwoorden: van kunst naar wetenschap en weer terug en uiteraard design thinking (empathize, define, ideate, prototype, test).

Wie Durft ?!

“Jij bént een kunstenaar!” roept Marianne, mijn coach, uit! Ze is niet de enige. Schilderen, zingen, performances, schrijven en een netwerk met kunstenaars. Hoe kan ik hier vorm aan geven? Voor u een verrassing en voor mij ook! Zin in! Sleutelwoorden: doorbreken bestaande processen, patronen, tradities en cultuur, naar flexibiliteit en inzicht, bewustwording, prikacties om de boel los te schudden!

Strategie Duurzaam

Van hoge abstractie tot concrete acties! Lekker heen en weer met dromen, doelstellingen, analyseren, strategie uitzetten, creatieve stappen en actie! The Natural Step heeft een heerlijke methode ontwikkeld om écht naar 100% duurzaamheid te gaan. Daar is lef en doorzettingsvermogen voor nodig, maar dan heb je wel kwaliteit. Sleutelwoorden: duurzaamheid, strategie, milieu, universele behoeften, doelstellingen, korte en lange termijn planning.

Interviews

WeReMake community

Artikelen

Wil je meer weten? Neem gerust contact op.